UUTISET

Reset ’17 seminaari- ja verkostoitumistapahtuma keräsi reilut 200 valmistavan teollisuuden päättäjää Helsingin Messukeskukseen. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä Reset-tilaisuudessa oli positiivista kuhinaa ja saleissa kaikui viestejä nousujohteisesta tulevaisuudenuskosta.

Päivän puheenvuoroissa Taneli Tikka esitteli tekoälyn ja digitaalisten ratkaisujen vaikutusta ja Kari Neilimo valotti  liiketoimintamallien muutokseen ja johtamiseen liittyviä teemoja. Neilimon mukaan asiakaskokemus on keskeistä, ja jatkossa yhden yrityksen johtamisesta siirrytään johtamaan ekosysteemiä, jossa hallitaan koko ketjua raaka-aineista tuotannon kautta loppuasiakkaan kokemukseen saakka.

Iltapäivä jakaantui neljään rinnakkaisseminaariin: Digiympäristö, Teollisuus, Tietoliikenneverkot ja Konenäköpäivät.

JukkaR

Lavalla Jukka Ropponen kuva (c) Hakim Laukkoski

Roiman toimitusjohtaja Jukka Ropponen kertoi Teollisuus-seminaarissa muutoksen ja kilpailukyvyn aiheista; olisiko kannattavampaa suunnata fokus työvoimakustannusten sijaan tehokkaampaan tuotantoon ja laadukkaampiin lopputuotteisiin. Konenäköpäivillä Pauli Komi, joka vetää Roiman konenäkötoimintaa, esitteli asiakkaalle toimitettua edistyksellistä ratkaisua ja sen etuja. Molemmat esitykset herättivät mukavaa keskustelua aiheista heti esityksen jälkeen.

Muina poimintoina iltapäivältä mieleen jäivät OPC Foundationin Stefan Hoppen näkemykset IoT-maailman tulevaisuudesta ja NVIDIAN Timo Romanin esitys neuroverkkoihin perustuvan tekoälyn sovelluksesta itseohjautuviin autoihin.

Ennen illan buffet-illallista kuulimme Aalto-yliopiston yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäen herättelevän ja hauskan puheen. Anssi peräänkuulutti innostuneisuutta arjen asioista sekä kotona että työpaikalla. Parhaat tulokset syntyvät, kun ilmapiiri on positiivinen, energisoiva ja spontaanisti kannustava. Anssin sanat mielessä on hyvä jatkaa alkanutta Suomi 100 -vuotta!