Aloitin kesän alussa työt Summer traineen -tehtävässä Roimalla. Ensimmäiset viikot hujahtivat ohi hetkessä Roiman arkeen perehtyessä, erilaisia järjestelmiä ihmetellessä sekä nimiä ja kasvoja yhdistellessä. Ensimmäistä kertaa pääsin katselemaan työelämää tulevan tietojohtamisen diplomi-insinöörin näkökulmasta, joten innostusta riitti.  Aloittaminen uudessa työpaikassa meni sujuvasti, kun vastassa oli toimistollinen mukavia ja osaavia tyyppejä. Sain työtehtäviin kattavan perehdytyksen ja tiimin tuen. Pari viikkoa töiden aloituksesta koitti Roiman kesäpäivä, jolloin pääsin vielä paremmin tutustumaan työporukkaan rennosti workshoppien ja erilaisten pihapelien merkeissä.

Päivät toimistolla kesätyöntekijänä koostuvat muun muassa CRM-järjestelmän päivitystyöstä, tiedon etsimisestä, dokumenttien ja markkinointimateriaalin muokkaamisesta sekä sisällöntuottamisesta esimerkiksi tänne blogiin. Työ on itsenäistä, joten omasta tekemisestä on osattava kantaa vastuuta ja suunniteltava aikatauluja. Toisinaan osa työpäivästä kuluu palaverissa, jolloin on loistava tilaisuus kerätä hiljaista tietoa vanhemmilta kollegoilta ja kehittää omaa osaamistaan. Työn vastapainoksi puolestaan nautiskellaan kahvikupponen työtovereiden seurassa tai piipahdetaan porukalla lounaalla.

Aloittaessani Roimalla tiesin toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmistä vain sen, mitä yliopiston kursseilla oltiin pintapuolisesti kahlattu läpi. Perehdytyksien ja kesän aikana tapahtuneiden oivallusten kautta järjestelmät ja niiden hyöty liiketoiminnalle alkoivat peilautua selkeämmin myös käytännön tasolla – teorian sijaan ihan oikeiden yritysten kannalta. Kesän lopulla pääsen vielä ensimmäiseen asiakastapaamiseen ja saan mahdollisuuden kurkkia yrityksen toimintaan taas vähän pintaa syvemmälle. Roima tarjoaa työnantajana mahtavan tilaisuuden oppia ja kehittyä niillä osa-alueilla, jotka itseä eniten kiinnostavat. Odotankin jo mielenkiinnolla, millaisia haasteita loppukesä tuo tullessaan!

minna

Minna Rantala