Johtoryhmä

Jukka RopponenLogo-2C-41px-TM[1]
CEO

Puh. 0400 423 910

Jukka Ropponen (s. 1959) on Roima Intelligence Inc:n toimitusjohtaja ja osakas toukokuusta 2014 alkaen. Vastaa yrityksen operatiivisesta liiketoiminnasta, fuusioista ja yritysostoista sekä yrityksen kehitystoiminnasta. Raportoi yrityksen hallitukselle.

Aiemmin Ropponen on toiminut muun muassa Snoobi Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana luotsaten yrityksen menestyksekkääseen omistajanvaihdokseen 2012, kun yrityksen osakekanta myytiin Fonectalle. Tätä ennen Ropponen on toiminut Tieturi Vision Oy:n ja Sanako Corp:in toimitusjohtajana sekä tehnyt mittavan uran Eastman Kodak Co:ssa vastaten mm. ammattikuvauspuolen digitaalituotteista Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueella sekä koko globaalista myyntikanavasta. Asemapaikkoina Ropposella on ollut mm. UK, Sveitsi ja 7 v ajan yrityksen pääkonttori New Yorkissa.

Ropponen on sertifioitu Six Sigma mustan vyön laatututkinnon haltija.

Jukka Marttila
CFO

Puh. 040 5188 623

Jukka Marttila (s. 1968) on talousjohtaja ja osakas Roima Intelligence Inc:ssä lokakuusta 2015 lähtien. Vastaa yrityksen taloushallinnosta ja rahoituksesta. Raportoi toimitusjohtajalle.

Aiemmin Marttila on toiminut talousjohtajana Fastems Oy Ab:ssä sekä talousjohtajana ja osakkaana Nokian Capacitors Oy:ssä, joka vahvan kasvujakson jälkeen myytiin Arevalle 2007. Lisäksi hän on toiminut liiketoimintajohtajana ja vastannut tuotannosta Nokian Capacitors Oy:ssä.

Marttilalla on yli 20 vuoden kokemus yritysten taloushallinnosta ja rahoituksesta. Hän on ollut mukana useissa yritysjärjestelyissä. Hänellä on vahva kokemus toiminnanohjausjärjestelmistä ja hän on vastannut toiminnanohjausjärjestelmän hankinnasta ja käyttöönotosta kahdessa eri yrityksessä. Hän on myös vetänyt isoja investointiprojekteja, kuten uuden kela-tehtaan rakentaminen ja käyttöönotto Nokian Capacitors Oy:ssä.

Thommy DjupenströmLogo-2C-41px-TM[1]
CTO

Puh. 040 868 1969

Thommy Djupenström (s. 1969) on teknologiajohtaja ja Roima Intelligence Inc:n osakas lokakuusta 2018. Raportoi toimitusjohtajalle.

Djupenströmillä on yli 20 vuoden kokemus eri yrityksissä ohjelmistokehityksen projektien hallinnasta, arkkitehtuurista sekä valmistuksenohjauksen (MES) kansainvälisistä projekteista. Hänen aiempia työnantajiaan ovat olleet mm. Klinkmann, Invensys ja tuoreimpana Aveva, josta hän siirtyi Roimalle. Avevassa Djupenström vastasi Model Driven Competence Centerin johtamisesta

Viimeisen 15 vuoden ajan Djupenström on työskennellyt useiden merkittävien yritysten projekteissa eri puolilla maailmaa. Hänen tehtäviinsä on liittynyt eri prosessien digitalisointi sekä integraatiot etenkin erp-järjestelmiin. Djupenströmin vahvuutena onkin vankka kokemus liiketoiminnan ja sen prosessien, ohjelmistokehityksen sekä digitalisaatiotaitojen yhdistämisestä menestyksekkäästi.

Hallitus

Valokuva Matti Virtanen

Matti VirtanenLogo-2C-41px-TM[1]

Hallituksen puheenjohtaja (alk. tammikuu 2019)

Matti Virtasella on mittava kokemus teknologiateollisuuden yritysten johtamisesta.

  • Virtanen Consulting GmbH:n toimitusjohtaja ja osakas 2003—
  • Norpe Oy:n konsernijohtaja 2010–2016
  • Perlos Oy:n toimitusjohtaja 2006–2008
  • Solectron Corporation varatoimitusjohtaja ja Solectron EMEA-alueen toimitusjohtaja 2004–2005
  • Hewlett-Packard & Compaq Computerin varatoimitusjohtaja 1990–2003
  • Nokia Oyj:n johtotehtävissä 1984–1990

Virtasella on myös useita luottamustoimia: hän toimii mm. HopLop Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja on Orthex Groupin hallituksen jäsen.

Jan FrykhammarLogo-2C-41px-TM[1]

Hallituksen jäsen (alk. heinäkuu 2018)

Jan Frykhammar on tehnyt merkittävän uran Ericssonin johtotehtävissä, toimien yhtiön toimitusjohtajana (väliaikainen), talousjohtajana ja liiketoimintayksikön johtajana. Frykhammarilla on laaja kokemus B2B-myynnistä, neuvotteluista, yritysjärjestelyistä, yritysten terveyttämisestä, asiantuntijapalveluista sekä jatkuvasta ja kestävästä toiminnan parantamisesta. Frykhammarilla on käytännön kokemusta globaalin talousfunktion kaikista merkittävistä osa-alueista, kuten rahastoista, taloushallinnosta ja liiketoiminnasta, hallinnosta ja riskienhallinnasta.

Tällä hetkellä Frykhammar toimii useissa tehtävissä toimivaan johtoon kuulumattomana johtokunnan jäsenenä ja useiden rahoitus- ja tarkastuskomiteoiden puheenjohtajana.

Frykhammar on valmistunut Uppsalan yliopistosta kauppatieteiden kandidaatiksi (B.Sc. Business Management).

Arjo Laukia Logo-2C-41px-TM[1]

Hallituksen jäsen (alk. heinäkuu 2018)

Arjo Laukia on toiminut Intera Partnersin sijoitusammattilaisena vuodesta 2016, hoitaen uusien sijoituskohteiden hankintaa ja tukien Interan kohdeyrityksiä esimerkiksi strategiaan, yritysjärjestelyihin ja talouteen liittyvissä asioissa. Aiemmin Laukia työskenteli konsulttina ja projektipäällikkönä yrityksessä McKinsey & Company, missä hän avusti eri alojen yrityksiä niin Suomessa kuin kansainvälisesti digitalisaation, organisaatiosuunnittelun, myynnin ja markkinoinnin sekä strategian saralla.

Laukia on valmistunut Aalto-yliopistosta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi (M.Sc. Industrial Engineering).

Jokke Paananen Logo-2C-41px-TM[1]

Hallituksen jäsen (alk. heinäkuu 2018)

Jokke Paananen on Intera Partnersin toimitusjohtaja ja yksi perustajista. Ennen Interan perustamista vuonna 2007 Paananen työskenteli yrityksissä CVC Capital Partners, Industri Kapital ja Morgan Stanley.

Paananen on valmistunut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi (M.Sc. Economics).

Christoffer Zilliacus Logo-2C-41px-TM[1]

Hallituksen jäsen (alk. heinäkuu 2018) 

Osakas ja Roima-sijoituksen vastuuhenkilö Intera Partnersilla.

Christoffer Zilliacus on työskennellyt yli 10 vuotta yksityisissä pohjoismaisissa pääomasijoitusyhtiöissä, sijoittaen pääasiassa suomalaisiin ja ruotsalaisiin yrityksiin ja tukien niitä kansainvälisessä kasvussa. Aikaisemmin Zilliacus työskenteli johdon konsulttina Booz Allen Halmiltonilla.

Zilliacus on valmistunut Hankenin kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi (M.Sc. Economics).