Roiman ”Industry Experts” -asiantuntijatiimi kokoontui elokuun puolessa välissä Nuuksion Valklammen talolle, kahden päivän Roimapaja- ja virkistäytymistapahtumaan. Tämä reilun 10 hengen tiimi koostuu henkilöistä, joilla on yhteenlaskettuna yli 200 vuoden asiantuntemus suomalaisen valmistavan teollisuuden yritysten toimitusketju-, laatu-, varasto-, logistiikka-, tuotanto- ja kunnossapitoprosesseista sekä tuotteenhallinnasta ja järjestelmäkehityksestä.

Nuuksion kansallispuiston luonnonrauhassa sijaitseva Valklammen talo tarjosi oivat puitteet virkistäytymiselle sekä ryhmätöille luonnon helmassa. 1957 rakennettu talo on toiminut metsureiden ja hevosajomiesten tukikohtana ja majoitustilana. Myöhemmin muun muassa presidentti Urho Kekkonen viihtyi siellä syksyisten hirvijahtiensa aikana. Taloon tullessamme hämmästelimmekin vanhoja kuvia UKK:sta sekä hänen seurueestaan tuvan seinällä. Talon historia ja tunnelma selvästi huokui erämaista tunnelmaa ja antoi oman säväyksensä tapahtumalle.

Koko tapahtuman tarkoituksena oli kirkastaa asiantuntijatiimimme roolia Roiman strategian ja mission toteuttamisessa. Ryhmätöiden aiheet ja tuotokset pyörivätkin tämän tärkeän aiheen ympärillä, koostuen Roimapajan tyyliin erilaisista käytännön ryhmätöistä ja hyödyntäen samalla Roiman vankkaa osaamista työpajojen fasilitoinnista. Samoja käytännön läheisiä menetelmiä hyödynnetään Roimalla sekä sisäisissä palavereissa että asiakastapaamisissa; tästä johtuen nimitys Roimapaja. Roiman strategian lisäksi tärkeänä osuutena oli koko tiimin tietoisuuden kasvattaminen toisten osaamisesta, ja se, kuinka tätä yli 200 vuoden asiantuntijakokemusta voisimme hyödyntää mahdollisimman hyvin asiakkaidemme suuntaan.

Experttien kokoontumisesta raportoinut Sampo Reivilä polulla ensimmäisenä

Niin sanotun virallisen agendan lisäksi aikaa oli varattuna muihin, vähän rennompiin aktiviteetteihin. Nuuksion kansallispuiston vaellukselle varattu aika valitettavasti hieman lyheni; kiinnostavien Roimapaja -ryhmätöiden ja keskusteluiden johdosta. Tiimin suunnistusaktiivien avustuksella luotu ”vaellusreitti” muodostui lopulta noin 5 kilometrin pituiseksi, päättyen Nuuksion Iso-Holman lammelle ja takaisin. Lammella syödyt eväät auttoivat jokaista konttorirottaa jaksamaan tämän valtaisan ”vaelluksen” kauniissa Nuuksion luonnossa. 😉 Hikisen urakan jälkeen päädyimme takaisin Valklammelle saunan lämmitykseen, ilman eksymisiä tai sen suurempia valituksia (jos ei sinapin puuttumista lasketa). Loppuilta keskittyikin keskusteluihin Roiman strategiaan ja päivän tapahtumiin liittyen illallisella ja saunan lauteilla. Taisi joku lurittaa muutaman laulunkin saunomisen ohessa. 🙂

Kokonaisuutena tapahtuma oli hyvin antoisa, sisältäen sopivassa määrin asiasisältöä, yhdessäoloa, vitsejä ja tietenkin hyvää ruokaa. Seuraavaa tapahtumaa jo visioitiin yhdessä, sitä siis odotellessa jatkamme Roiman strategian ja mission toteuttamista yhdessä mahtavien työkavereiden ja asiakkaidemme kanssa…

Valklammen talo

Nuuksion Kansallispuisto