ATON SPARE PART PORTAL

”Digitalisointi on välttämätöntä, eikä sähköinen kaupankäynti odota että soitetaan ja kysytään lisätietoja”, toteaa asiakkaamme Pyry Ollonqvist, Glaston Oyj. Hän jatkaa: ”Myynnin pitää pystyä käyttämään kaikki aika oikeaan työhön.”

Varaosista parempaa liiketoimintaa

Varaosien hallinta sekä tuotteen elinkaaren aikaiset huoltopalvelut tarjoavat yrityksille avaimet liiketoiminnan nopeaan kasvattamiseen. Aton Spare Part Portal tuotteistaa yrityksen olemassa olevan tuotedatan koko elinkaaren kattavaksi varaosaliiketoiminnaksi ja asiakaspalveluksi, jossa yhdistyvät varaosat, palvelut ja ohjelmistot. Samalla se yhdistää tuotteen valmistajan, jälleenmyyjät, ostajat ja huollot yhteiseen markkinaan.

Aton Spare Part Portalin avulla laitevalmistaja voi julkaista asiakaskohtaisia tuoterakenteita eri sidosryhmien tarpeisiin. Näitä sidosryhmiä ovat mm. valmistuksen eri prosessit, jälkimarkkinointi, huolto, jälleenmyyjät ja loppukäyttäjät.

Sovelluksessa käyttäjä voi selata ajanmukaisia tuoterakenteita, ohjeita ja dokumentaatioita sekä etsiä varaosia ja palveluita. Toimittajan ERP-liitoksen avulla käyttäjän on mahdollista saada  tietoonsa myös varaosien hintatiedot ja saatavuudet. Ostoskori-toiminnon avulla käyttäjä voi kerätä tuotteita ja lopulta tallentaa niistä listan esimerkiksi tarjouspyyntöä tai tilausta varten.

Mitä lisäarvoa?

Sovellus mahdollistaa varaosaliiketoiminnan – niin yrityksen sisäisen kuin ulkoisenkin – luomisen olemassa olevien tuotteiden oheen. Lisäksi kaikilla on mahdollisuus päästä kiinni aina ajanmukaiseen tuoterakenteeseen, mikä on olennainen edellytys mm. tehokkaalle myynnille ja laadukkaalle huoltoliiketoiminnalle.

Sovelluksessa julkaistaviin tuotteisiin on mahdollista liittää myös muita varaosa- ja huoltoliiketoimintaan olennaisesti liittyviä tuotteita, kuten huoltopalvelukokonaisuuksia, varaosien asennuspalveluita tai jopa laiteohjelmistojen päivityspaketteja. Ja koska kyseessä ovat asiakaskohtaiset toimitusrakenteet, niin silloin myös varaosa- ja huoltokirjat ovat asiakaskohtaisia ja kielivarioituvia.

Tekninen toteutus

Spare Part Portal on osa Aton-tuoteperhettä ja se toimii saumattomasti Aton PLM-järjestelmän rinnalla hyödyntäen siellä olevaa tuotetietoa.

Sovelluksen käyttöönotto onnistuu määrittelemällä Aton-tuoterakenteista varaosanimikkeet ja julkaisemalla sarjanumerokohtaiset rakenteet varaosasovellukseen. Liitosten kautta nähtävissä ovat myös varaosakuvat, piirustukset sekä datalehdet ja ohjeet.

Lataa esite tästä!