Roiman palvelut täydentyvät tuotetieto- ja elinkaariosaajalla, kun Modultek fuusioituu Roimaan ja siitä tulee Roiman liiketoimintayksikkö.

Modultekin pääkonttori on Porissa ja myyntitoimistot Vantaalla ja Eindhovenissa, Hollannissa. Yrityksen viimeksi vahvistettu liikevaihto oli 3,8 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 40 henkeä.

Roiman kasvu on ollut voimakasta vuodesta 2014 lähtien. Fuusion jälkeen Roima on kasvanut reilussa kahdessa vuodessa liikevaihdoltaan kolmesta miljoonasta eurosta 16 miljoonaan euroon ja yrityksen henkilöstö on kasvanut 35:stä lähes 150:een.

Nyt tehty laajentuminen on seuraava askel Roiman ja sen pääomistajan Korona Investin kasvustrategiassa. Roimasta kasvatetaan mittavan kokoluokan kansainvälinen yritys, joka kykenee palvelemaan suurimpiakin yrityksiä valmistavan teollisuuden ja toimitusketjun hallinnan alueilla.

”Kasvu tulee jatkumaan vahvana myös jatkossa”, vakuuttaa Roiman toimitusjohtaja Jukka Ropponen.

Roiman ja Modultekin yhdistyminen merkitsee asiakkaille entistä kattavampaa ja joustavampaa palvelua. Roiman asiakkaat, kuten suomalaiset vientiyritykset, saavat nyt Roimalta tuotteiden elinkaaren hallintapalvelut (PLM) ja tuotetiedon hallintapalvelut (PDM) olemassa olevien tuotannon- ja toiminnanohjauksen sekä sisälogistiikan lisäksi. Tuotehallinta-liiketoiminnan ratkaisut soveltuvat valmistaville sekä teknisen kaupan alan yrityksille.

Tuotehallinta on kriittinen komponentti verkostojen hallinnassa, liiketoiminnan muutostarpeisiin ja kasvuun sopeutumisessa sekä uuden teknologian käyttöönotossa. Valmistavassa teollisuudessa tuotehallinnan ja tuotannonohjauksen reaaliaikainen vuorovaikutus on välttämätöntä.

”Uudet tuotteet ja palvelut täydentävät Roiman palveluita ja tuovat asiakkaillemme entistä suuremman kilpailuedun”, Ropponen lupaa.

Modultekistä tulee Roiman liiketoimintayksikkö, johon kaikki työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Roiman palkkalistoille. Yrityksen kolme omistajaa ja avainhenkilöä tulevat Roiman osakkaiksi ja jatkavat yrityksessä. Liiketoimintayksikön toimipaikka Porissa täydentää Roiman toimipisteverkostoa Suomessa. Roimaan liittyi myös Hollantiin vuonna 2015 avattu tytäryhtiö.

”On hienoa päästä mukaan Roiman kaltaiseen kasvuhakuiseen joukkoon”, toteaa Jukka Salovaara, Roiman tuotehallinta-liiketoiminnan vetäjä.

Roiman brändin alle siirtyvät tuotteet kattavat kaikki tuotehallinnan tasot Engineering PDM:stä PLM:ään sekä kaupallisen tuoteinformaation hallintaan (PIM). Nämä tuotteet ovat Suomen tuotetiedonhallinnan markkinajohtaja Atonin lisäksi SolidPDM ja Codemaster sekä vuonna 2016 julkistettu Product Information Cloud – alusta verkossa tapahtuvaan tuoteinformaation jakamiseen.

 

Roima Intelligence Inc. keskittyy tuottamaan asiakkailleen mitattavaa lisäarvoa tuomalla älykkyyttä toimitusketjuun sekä valmistusprosesseihin. Innovatiiviset laitteet, Teollinen Internet ja älykkäämpi tapa toimia niin logistiikan kuin tuotannon alueilla parantavat kilpailukykyä nostamalla asiakastyytyväisyyttä ja kustannustehokkuutta. Roima auttaa asiakkaitaan kilpailukyvyn ylläpitämisessä ja kehittämisessä tehokkaamman toiminnan ja paremman laadun avulla. Roiman toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Porissa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa.

Lisätietoja antaa:

CEO Jukka Ropponen

jukka.ropponen@roimaint.com

+358 400 423 910