Vastaanottotoiminnot

wms_pic2_vastaanotto

Vastaanotto

Vastaanotto on varastotoimintojen tärkein vaihe, koska siinä tehty virhe jalostuu seuraavissa vaiheissa, aiheuttaen helposti ylimääräistä siirtelyä ja vaikuttaen merkittävästi varaston kokonaistehokkuuteen.

RoimaSoftware FidaWarella voit hallita vastaanottoaluettasi osoitteellisena alueena käyttäen apunasi havainnollista graafista työkalua, jolla fyysinen vastaanottoalue mallinnetaan. Työkalulla voit helposti ylläpitää ja hallita kaikkia tiloja ja alueita, kuten erilaisia varastoalueita. Graafisuutta ja visualisointia voidaan hyödyntää tehokkaasti myös hyllytyksessä, jolloin sen avulla voidaan visuaalisesti osoittaa esimerkiksi lavan noutopaikka. Graafisen käyttöliittymän avulla suoritat myös erilaiset haut ja varastonohjauksen toiminnot varmasti ja vaivattomasti.

RoimaSoftware FidaWarella voit vastaanottaa tuotteita joustavasti niin omasta tuotannosta, toisesta varastosta, ulkoisilta tavarantoimittajilta kuin alihankkijoilta. Vastaanotto voidaan tehdä ostotilausten perusteella, ja siinä voidaan hyödyntää saapumisen ennakkotietoa (ASN). Tarvittaessa vastaanotto on mahdollista tehdä myös käsin saapumisasiakirjojen tietojen perusteella.

RoimaSoftware FidaWare ohjaa tuotteiden vastaanottotarkistuksia ja laadunvalvontaa sekä niiden vaatimia toimenpiteitä. Vastaanotetut tuotteet on mahdollista merkitä viivakoodilla tai RFID-tarralla, jolloin tuotteiden jäljitettävyys voidaan taata läpi koko toimitusketjun. RoimaSoftware FidaWaren ohjauksessa tuotteet voidaan tarvittaessa myös uudelleenlavoittaa tai purkaa lavalta yksikkökäsittelyä varten.

wms_pic2_hyllytys

Hyllytys

RoimaSoftware FidaWaren ohjauksessa voit tehdä hyllytyksen heti vastaanoton jälkeen ilman turhia välisijoitteluja. RoimaSoftware FidaWare suunnittelee optimaaliset hyllytystehtävät asetettujen sääntöjen perusteella. Säännöt voivat sisältää mm. tuotteen sijoittelun hyllyyn tai eri varastoalueille esimerkiksi painon, yksikön korkeuden, tilavuuden tai parasta ennen -päiväyksen mukaan. Tuotteille valittu varastopaikka voi perustua myös menekkiin eli ABC-luokitukseen tai keruukertoihin eli xyz-luokitukseen.

Lisähyödyt

RoimaSoftware FidaWare tukee myös Cross Docking -toimintoa, jolloin vastaanottoon tullut kolli voidaan kerätä suoraan vastaanottoalueelta toimitukseen.

Vastaanotossa RoimaSoftware FidaWarea voidaan käyttää tabletilla, käsipäätteellä tai muulla käyttötilanteeseen soveltuvalla päätelaitteella, jolloin erilaisten käyttötilanteiden vaatimukset voidaan ottaa huomioon.

RoimaSoftware FidaWaren tehokkaalla vastaanotolla, suunnitellulla ja optimoidulla hyllytyksellä vältät turhat käsittelykerrat ja sisäiset siirrot, jolloin virheet vähenevät, toiminta tehostuu ja yrityksesi saavuttaa selkeitä säästöjä. Kysy lisää Suomen kokeneimmalta sisälogistiikan asiantuntijalta!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Roimalaiset
Industry Expertit

info@roimaint.com
Puhelin: 020 525 3100