Optimointi

wms_pic4_optimointi

Optimointi RoimaSoftware FidaWaressa

RoimaSoftware FidaWare optimoi sisälogistiikan toimintoja koko prosessin alusta loppuun. Kokonaisoptimoinnin piiriin kuuluvat resurssit (henkilöt ja koneet), materiaalivirran oikea-aikaisuus sekä prioriteetit silloin, kun tilanteet sekä varaston suorituskyvyssä että työkuormassa muuttuvat.

Vastaanotossa voit optimoida esimerkiksi tilankäyttöä ja töiden etenemistä. Hyllytyksessä ja varastosiirroissa optimoidaan varastoitavien yksiköiden sijoittelua varastossa optimaaliseen paikkaan (yksiköiden dimensiot sekä ABC- ja XYZ-luokittelut) sekä tehdään tarvittaessa sisäisiä järjestelyjä esimerkiksi sesonkitarpeiden mukaan. Lisäksi voidaan optimoida siirtomatkojen pituuksia sekä varmistaa, että siirtokalustolle annetaan tehtävät optimaalisessa järjestyksessä siten, että halutut aikataulut toteutuvat mutta samalla siirtomatkat ovat mahdollisimman lyhyet. Keruussa optimoidaan keruulistoja, keruureittejä ja keruujärjestystä. Keruussa huomioidaan myös eri keruualueiden väliset keskinäiset riippuvuudet, jotta materiaali virtaa tehokkaasti keruusta toimitukseen. Lähetyksessä optimoinnin piiriin kuuluvat muun muassa lähetyksen tilankäyttö sekä oikea-aikainen ohjaaminen lastaukseen.

RoimaSoftware FidaWare WMS-optimointityökalu

Optimoinnit toteutetaan RoimaSoftware FidaWaren optimointityökaluun, minkä jälkeen asiakasyrityksen pääkäyttäjät voivat muokata optimointisääntöjä itsenäisesti eikä järjestelmätoimittajaa tarvita päivittäisten hienosäätöjen tekemiseen. Uudet säännöt määritellään työkaluun havaitun tarpeen mukaan yhdessä Roiman kokeneiden sisälogistiikan asiantuntijoiden kanssa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Roimalaiset
Industry Expertit

info@roimaint.com
Puhelin: 020 525 3100