Moni roimalainen hieraisi silmiään hienhajuisella lätkähanskallaan, kun aurinkokuninkaana tunnettu Juhani Tamminen asteli pinkissä pikkutakissaan Barona Areenan pukukoppiin numero 5. Tami ei ollut väärässä kopissa, vaan juuri siellä missä pitkin. Kuten Roimakin. Tästä hetkestä alkoi yksi mieleenpainuvistamme kokemuksista.

Työnteko tarvitsee rinnalleen vapaa-ajan aktiviteetteja, jotka saavat ajatukset muualle ja mikä toimisikaan paremmin kuin urheilu. Vieläpä fyysinen urheilu. Päätimme tammikuussa varata Espoon Bluesin kotipyhätön Roima Intelligencen käyttöön kaikin maustein ja porukka innostuikin mahdollisuudesta heti. Liigahalli, kaikki pelivarusteet, tuomarit, kuulutukset, taustamusiikit, kotijoukot katsomossa kannustamassa…Tämä oli se unelmien täyttymys monelle meistä pipolätkän pelaajista, jotka eivät ole saaneet koskaan jääkiekkoa oikeasti pelata. Ei mennyt kauaakaan kun joukkueet oli jaettu kahvitunnilla ja henkinen sodankäynti sai luvan alkaa.

Soturit penkillä Aurinkokuninkaan valvovan silmän alla

Soturit penkillä Aurinkokuninkaan valvovan silmän alla

Peli meni tuloksellisesti kaksijakoisesti. Kotijoukkueena toiminut sininen tiimi vastasi ottelun avausmaalista Juuso Korhosen iskettyä maalin valkoisten maalivahdin Jukka Ropposen torjunnasta kimmonneesta kiekosta. Tämä maali kantoi sinistä hurmosta ensimmäisen erän loppuun saakka. Erätauolla penkillä seissyt Tamminen sai tsempattua ja vaadittua valkoista joukkuetta antamaan jäälle kaikkensa, ja hei, kuka olisi uskaltanut mennä enää jäälle sitä antamatta?

Voittajien on helppo hymyillä

Voittajien on helppo hymyillä

Toisessa erässä käynnistyi valkoinen myrsky. Myllytys toisensa perään tuotti tulosta niin maalien kuin vastustajan väsymisen muodossa. Sinisten maalilla loistavasti torjunut tulokasvahti Antti Varis joutui kaivamaan kiekkoa selkänsä takaa monta kertaa, ja kolmas erä oli enää kosmetiikkaa. Ottelu päättyi valkoisten murskavoittoon 9-1. Tehomiehinä hääri varsinkin hat trickit mieheen iskeneet Antti Mansikkamäki ja Joonas Varso.

 

Sininen joukkue alkoi välittömän haastamisen eli revanssi 2016

Sininen joukkue alkoi välittömän haastamisen eli revanssi 2016

Kokonaisuutena ottelu oli mahtava kokemus. Kotiin viemiseksi tuli onnistumisen iloja sekä mustelmia ja muutama pieni venähdys, mutta ne karaisevat. Tärkeintä oli se, että lähes kaikki roimalaiset olivat mukana joko kaukalossa, vaihtopenkillä tai katsomossa kaikkensa tiimille antaen. Sellaista yhteenkuuluvuutta on vaikea saavuttaa pelkästään avokonttorissa koodia näpytellen. Monta päivää pelin jälkeenkin muistaa vielä hyvin aurinkokuninkaan sanoman kopissa ennen pelin alkua. Tami onnitteli meitä jokaista siitä, että olemme päässeet tähän projektiin mukaan ja muistutti meitä siitä, että Jukan kipparoimat retket ovat kantaneet aina pitkälle niin jääkiekossa kuin liiketoiminnassakin.

Voitonjuhlat on nyt juhlittu ja haavat nuoltu ja katseet on suunnattu eteenpäin. Toimiston käytävillä on huhuiltu uudesta yhteisestä koitoksesta kesän saapuessa. Se mikä laji tulee olemaan kyseessä, jätetään vielä arvoitukseksi.