UUTISET

MacGregor kutsui 11.-13.11 Schenefeldiin Saksaan 10 joukkuetta ideoimaan uusia mahdollisuuksia meriteollisuuden kehittämiseen. Joukkueista 6 tuli Suomesta ja 4 Saksasta. Yksi suomalaisista joukkueista oli Roimalta.

Matka Schenefeldiin alkoi perjantai aamuna, kun Roiman edustajat Sasu, Jussi ja Antti pakkasivat kimpsut ja kampsut ja hyppäsivät lentokoneeseen kohti Hampuria. Lentokoneen laskeuduttua oli edessä vielä puolen tunnin bussimatka kohti Interschaltin Maritime Education and Training Centeria, missä hakkerit pääsivät tutustumaan meriteollisuuden saloihin ammattilaisten opastuksella. Tavoitteena viikonlopulle oli keksiä uusia mahdollisuuksia parantaa turvallisuutta ja tehokkuutta laivaliikenteessä.

kulpakkopurolasaarijoki

Antti Kulpakko, Sasu Purola ja Jussi Saarijoki

Koko viikonlopun ajan ilmapiiri oli erittäin positiivinen. Hakkereiden käydessä työhön, järjestävän organisaation edustajat kävivät mielellään jakamassa omia näkemyksiään ja auttamassa joukkueita kehittämään ideoitaan paremmiksi. Tämä vuorovaikutus edesauttoikin joukkueita kehittämään toinen toistaan hienompia konsepteja siitä, miten pystytään yhdessä tekemään meriliikenteestä entistä turvallisempaa ja tehokkaampaa.

Järjestelyt koko viikonlopun ajan olivat huippuluokkaa. Tästä erityiskiitos MacGregorin ja Industryhackin edustajille! Roiman joukkueen sisällä tunnelma olikin katossaan koko viikonlopun ajan. Kokonaisuutena viikonloppu oli ehdottomasti kokemisen arvoinen ja Roiman joukkueita tullaan varmasti tulevaisuudessakin näkemään industryhackeissa edustamassa omaa osaamistaan.

T: Antti