logo_kons_loyda_white

Selkeä kokonaiskuva viitoittaa polun kannattavuuteen

Toimitusketjun tai tuotantoprosessin kriittiset kohdat on joskus vaikea tunnistaa siksi, että niitä katsoo liian läheltä. Me ymmärrämme teollisuuden toimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet.

Autamme sinua analysoimaan nykytilan tarkasti ja löytämään liiketoiminnan kannalta oikeat kehityskohteet. Ehdotamme juuri sinun tuotteillesi ja toimintamalliisi parhaiten sopivaa liiketoimintamallia, prosessia ja teknologiaa ja autamme sinua jalkauttamaan ne ilman tuotantokatkoksia.

Löydä kehityskohteet Roiman ratkaisuilla

null

TEHOKAS VARASTO

Toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti ja aina vain nopeammin. Kaikkia yrityksen toimintoja, myös sisälogistiikkaa, koskee tehokkuusvaatimus. Miten varmistan, että sisälogistiikan prosessit ja materiaalivirrat vastaavat vaatimuksiin nyt ja tulevaisuudessa? Ettei varastonhallinta olisi ketjun heikoin lenkki…

Tuotteistettu RoimaService ROIWalk käy läpi yrityksesi toimintaympäristön, tavoitteet ja kehityskohteet. RoimaService ROIWalk Varasto -kartoituksen jälkeen tiedät, mihin osa-alueisiin panostaa, jotta sisälogistiikkasi on valmiina tuleviin haasteisiin. Tehostamalla sisälogistiikkaa kehität nopeasti koko yrityksen kilpailukykyä.

Airam - Roima customer

“RoimaService ROIWalk -kartoituksella saimme selkeän kuvan varastomme nykytilasta ja kehityskohteista.”

– Anna Gustafsson, Logistiikkajohtaja, Airam Oy

Roima Petri Marttila

Petri Marttila

Account Director

petri.marttila(at)roimaint.com
Puh. +358 40 836 8897

null

DIGITALISOITU TUOTANTO

Mietin, olisiko jo syytä automatisoida tuotantomme operaatiot. Onko yritykseni tehtaitten tuotannonsuunnittelun, tuotannon, laadunseurannan ja sisälogistiikan operaatioilla valmiuksia tai jopa suunnitelmaa digitalisaatiomatkalle?

Tuotteistettu RoimaService PreStudy kertoo tuotantosi operaatioiden nykytilan ja kypsyystason:

  • Prosessit ja toimintatavat
  • Organisaatio ja johtaminen
  • Ihmisten osaaminen
  • IT ja arkkitehtuuri

RoimaService PreStudyn perusteella pystyt asettamaan tavoitetason ja arvioimaan saavutettavat hyödyt. Saat konkreettisen, vaiheistetun kehityssuunnitelman sekä business caset tuotannon operaatioiden digitalisaatiomatkalle.

null

“Roima toteutti kattavan MES Roadmap -dokumentaation, käyttäen hyväksi heidän laajaa osaamistaan MES-aihepiiristä.”

– Timo Nuotio, Projektipäällikkö, Wärtsilä DCV

Sampo

Sampo Reivilä

Lead Consultant, Manufacturing Digitalization

sampo.reivila@roimaint.com
Puh. +358 20 525 3100

null

DATAN KUNTOTESTI

Miksi tietojärjestelmäni eivät toimi optimaalisesti ja odotetulla tavalla? Onko keinoa päästä  eroon sähläyksestä ja tulipalojen sammuttamisista, jotka vaativat yksittäisiä ”sankaritoimenpiteitä” ja vievät rahaa? Voisiko datan kunto vaikuttaa siihen, etteivät prosessit ja järjestelmät tuota toivottua tulosta?

Nimike- ja tuotetieto on yksi yrityksen keskeisimmistä tietojoukoista, jota monet järjestelmät ja prosessit hyödyntävät. Datan laatuvaatimukset vain kasvavat digitalisaation ja kansainvälistymisen myötä.

Roima on kehittänyt avuksesi RoimaService ROIWalk Datalyysi -palvelun. Palvelussa yrityksesi keskeisten tietojärjestelmien nimikedata käydään läpi ja analysoidaan, ja saat niiden perusteella valmistuneen toimenpide-ehdotuksen. Datalyysi hyödyntää Roiman asiantuntijakokemuksen lisäksi automaatiota, tietopankkeja ja vertailudataa, jota on kerätty yli 50 toteutetusta.

null

“Osana kahden ERP-järjestelmän yhdistämistä 100.000 nimikettä analysoitiin ja harmonisoitiin vastaamaan liiketoiminnan tarpeita.”

– Seppo Pyykkö, Solution Architect, Fastems Oy

IsmoKuuri

Ismo Kuuri

Developing Product Management together

ismo.kuuri@roimaint.com
Puh. +358 20 525 3100

null

100% LAADUN MITTAUS

Tuotantojohtajana olen viettänyt unettomia öitä miettien, kuinka digitalisaation ja IoT:n hyödyt saadaan yritykseni käyttöön. Miten saisin mitattua tuotevirran todellisen laadun, reaaliaikaisesti?

Automaattisella, sataprosenttisella laatumittauksella tieto on käytössäsi reaaliajassa. Näin huomaat laatupoikkeamat välittömästi ja voit ryhtyä korjaustoimenpiteisiin saman tien. Tuotantolinjalle asennettava jatkuvatoiminen konenäköratkaisu mittaa koko tuotevirran kriittisiin visuaalisiin tai mittatietoihin liittyvät ominaisuudet.

Mittaustieto linkitetään yksittäisen tuotteen, tuotantoerän tai paikka-/aikaperusteisiin jäljitettävyystietoihin.

Bolefloor - Roima customer

“Tämä järjestelmä teki juuri sen, mitä tarvitsimme: se teki näiden lattioiden teollisesta tuotannosta mahdollista.”

– Hannes Tarn, osakas ja kehitysjohtaja, Bolefloor

PauliKomi_250

Pauli Komi

Industry expert

pauli.komi@roimaint.com
Puh. +358 20 525 3100