Automaatioväylän 05/2016 artikkelit konenäöstä kuvaavat alan varsin valoisasti suomalaisen automaatiotekniikan kasvajana. SAMK:n lehtorin ja automaatioseuran konenäköjaoksen puheenjohtajan Mirka Leinon kertomana mainitaan lukemattomia sovelluskohteita. Lisäksi Helmee Imaging yrityksen hienoa menestystarinaa heidän kehityksestään kiiltävien pintojen kuvaukseen avataan lukijalle.

Pauli Komi

Pauli Komi

Kiinnostuksen kasvu konenäkösovelluksiin on otettu myös meillä Roimalla ilolla vastaan. Kun samalla konenäkötarpeet ja tekniset mahdollisuudet kohtaavat yhä vahvemmin, olemme tarjonneet kasvavalle asiakaskunnalle konkreettisia hyötyjä konenäön soveltamisesta toiminnassaan.

Nosteessa ovat olleet erityisesti 3D-kuvantamiseen ja laadun tarkkailuun liittyvät tai sitä vaativat ratkaisut. Viime vuosina tarjolle onkin tullut lukuisia uusia ja entistä helppokäyttöisempiä laitteita juuri tätä varten. Kehityksen tahti näyttää jatkuvan kovana ja odotamme innolla mitä uutta esimerkiksi Euroopan laajimmat alan messut Vision 2016 Stuttgartissa paljastavat marraskuun alkuviikoilla.

Konenäön teollinen soveltaminen ja oikeiden valintojen tekeminen vaatii usein ymmärrystä laitteiden ja ohjelmistojen lisäksi tuotantoprosesseista ja olosuhteista. Jopa mitättömältä tuntuva yksityiskohta voi merkitä ratkaisun toteutuksen kannalta isoja asioita. Integraattorina tiedostamme tämän ja jopa paukuttelemme henkseleitämme nimenomaan osaamisellamme ratkaista eteen tulevat ongelmat parhaaksi koetuilla tavoilla. Oikeat valinnat mahdollisimman ajoissa ovat avainasemassa kustannushyötyjen saavuttamisessa.

Palveleva konenäkötiimimme toivottaa haasteet tervetulleiksi!