UUTISET
CodeBus Africa youth

Koodaaminen on mielenkiintoista! Kuva: Yle Uutiset, copyright Yle


Yksi mielenkiintoisimmista Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista on 100 päivää kestävä CodeBus Africa -hanke: lähes 2 000 afrikkalaista nuorta osallistuu suomalaisen koodibussin luovan koodauksen opetukseen.

Koodibussi on jo matkustanut Ghanan, Nigerian ja Etiopian kautta Keniaan, josta matka jatkuu vielä kuuteen Afrikan maahan, päätepysäkkinä Etelä-Afrikka toukokuun lopussa.

Opettajina toimivat Aalto-yliopiston opiskelijat yhdessä paikallisten kanssa, ja tarkoitus on, että päivän kestävässä työpajassa opittuja taitoja pidetään yllä jatkossakin.

Tässä Aalto-yliopiston Global Impact -yksikön koordinoimassa hankkeessa on mukana yli 20 suomalaista ja afrikkalaista kumppania sekä pääyritysyhteistyökumppanit Nokia, Supercell, Mehackit ja ulkoministeriön paikalliset edustustot.

Roima tukee hanketta lahjoittamalla koodibussin käyttöön kannettavia tietokoneita. Mukana on myös vapaaehtoistyössä Valter Sandström, joka tulee jakamaan mielenkiintoisen ja tärkeän matkansa kokemuksia blogissamme kevään mittaan.

Lue lisää koodibussi-hankkeesta Aalto-yliopiston sivuilta ja Ylen uutisista. Seuraamme koodibussin matkaa!