Joulupiparit / Gingerbread Cookies

  • 2 dl siirappia
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 400g voita
  • 5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 tl ruokasoodaa
  • 14 dl vehnäjauhoja

 

  1. Kuumenna siirappi ja lisää siihen mausteet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
  2.  Anna kovettua viileässä seuraavaan päivään.
  3. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli kukin levyksi ja irrota se alustasta. Ota muotilla piparkakkuja
  4. Paista 200 asteessa n. 5 min / pellillinen
  • 2 dl syrup
  • 2 tsp cinnamon
  • 1 tsp clove
  • 1 tsp ginger
  • 400g butter
  • 5 dl sugar
  • 1 egg
  • 2 dl whipping cream
  • 3 tsp baking soda
  • 14 dl wheat flour

 

  1. Heat the syrup and add spices. Foam butter and sugar. Add the egg. Pour the cooled syrup mixture, mixed with flour into soda and cream. Stir quickly so that the dough does not thicken.
  2. Let it harden in fridge till next day
  3. Share the dough into a few pieces. Roll to sheet and take it off from tray. Take some gingerbread cookies from desired cutter.
  4. Bake 1 sheet at a time for 5 minutes at 200°C.