Joulun aikana kahvin tai glögin seuraksi sopii taatelikakku.

Date cake is an old Christmas treat, and it is delicious with coffee or mulled wine.

Ainekset:

  • 1 pkt taateleita (250 g)
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 1⁄2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaviiliä

Ingredients:

  • 1 pack of dates (250 g)
  • 2 dl of water
  • 2 dl sugar
  • 200 g of butter
  • 2 eggs
  • 1 tsp of soda
  • 1 tsp baking powder
  • 1⁄2 dl of wheat flour
  • 1 tsp of vanilla sugar
  • 1 dl sour cream
  1. Poista taateleista kivet. Keitä ne pehmeiksi vedessä. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon pilkottu voi. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Näin taatelikakusta tulee todella kuohkeaa.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kermaviili.Sekoita ruokasooda jauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan.
  3. Kaada taateli-voiseos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina vajaa 2 l:n litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti, jolloin kakkuun painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Kakku säilyy mehevänä jääkaapissa useita päiviä, sen voi myös pakastaa.Koristele kakku lopuksi muutamalla kivettömällä taatelilla ja tomusokerilla.
  1. Remove the stones from the dates. Boil the dates in hot water. Remove the kettle from the stove and add chopped butter. Mix until butter is melted and the mixture is smooth. This makes the date cake spongy.
  2. Whisk eggs and sugar with mixer until it is foamy. Add vanilla sugar and sour cream.
    Mix the baking soda with flour and springle it through the sieve to the batter.
  3. Pour the mixed date and butter into the batter. Mix into a smooth batter.
  4. Pour the batter into cake dish (2 liters). Bake at 175 degrees on the bottom of the oven for about an hour, until the batter doesn’t stick to the tester. The cake remains good in the fridge for several days, and it may also be frozen.
    Finish the cake with a few pitted dates and powdered sugar.